Naar hoofdinhoud

Over De Looborch

Aan de rand van het Zeister bos ligt De Looborch. Een prachtig gesitueerde, moderne locatie voor (zelfstandig) wonen, op loopafstand van zowel het bos als het centrum van Zeist.

Om gezellig iets te eten en te drinken, hoeft u De Looborch niet perse uit. Want inpandig vindt u behalve een kapper, een recreatiezaal en een winkel óók restaurant Looplein en bruin café ’t Onderonsje.

Regelmatig worden in De Looborch klassieke concerten georganiseerd. In het stiltecentrum kunt u zich terugtrekken om even tot uzelf te komen. Wanneer u over een auto beschikt, kunt u die parkeren in de ondergrondse garage.

Het ontstaan

De Looborch ligt aan de rand van het Zeisterbos, vlakbij het hertenkamp en het centrum van Zeist. In 1949 werd De Looborch door de Diaconie van de Gereformeerde Kerk opgericht. Vanuit een protestants-christelijke visie is in de locatie altijd een goed woon- en leefklimaat onderhouden. Het gebouw dateert uit 2011 en is verdeeld in drie vleugels, waarvan het aanleuncomplex De Oosterborch ook onderdeel is. De binnentuin grenst aan De Oosterkerk.

Luxe maaltijd

Vier keer per jaar is er op de laatste vrijdag van de maand een luxe maaltijd in het restaurant. Vanaf 17.00 uur is het restaurant geopend voor bewoners, bezoekers en omwonenden. Tijdens deze avond worden fijne en luxueuze gerechten geserveerd. Volgt u een specifiek dieet, dan kan het keukenteam een aangepast menu voor u bereiden. Wij vragen u dit wel van te voren aan te geven bij de reservering. Reserveren kan bij de receptie. 

't Onderonsje

Naast restaurant het Looplein is ’t Onderonsje gevestigd. Een grand café waar bewoners en omwonenden langs kunnen komen voor een kop koffie, een drankje of een gezellig praatje. Volledig bemand door vrijwilligers is dit een heerlijke plek voor ontspanning en gezelligheid. Van dinsdag tot en met zondag bent u welkom tussen 16.00-18.00 uur.